KARTOFFELKAGER
Super god klassiker! Har man aldrig hørt om det før kan man måske få tanken at der er kartofler i? Det er det i hvertfald IKKE, haha ;) - Jeg elsker personligt den her kage, den er super let og smager virkelig virkelig godt, prøv den endelig! - Held og lykke :))))
Vaniljecreme:
5 dl mælk
1 vaniljestang
70 g sukker
75 g majsstivelse
50 g æggeblommer
Vaniljebunde:
1/2 vaniljestang
65 g sukker
100 g æggeblommer
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
200 g æggehvider
Overtræksmarcipan:
300 g ren rå marcipan
150 g flormelis
Ca. 35 g glukossirup
Til opbygningen:
Ca 7 dl piskefløde
Ca 250g kakao til at trille kagerne i
Desuden:
En 7 cm rund udstikker
Noget der er 16-17 cm i diamter, fx en tallerken.
Sådan gør du:
Vaniljecreme:
Vi starter med cremen, da den skal have tid at køle i.
- Pisk vaniljekorn, sukker og majsstivelse og kom 1 dl af mælken ved, pisk godt og tilsæt så æggeblommerne.
- Kog de resterende 4 dl af mælken op i en gryde sammen med de tomme vaniljestænger.
- Når mælken koger kommes vaniljeblandningen direkte i gryden, pisk rigtig til at cremen tykner. Pas på den ikke brænder fast
- Kom cremen i en ren skål og kom husholdningsfilm direkete oven på cremen - lad den køle i køleskabet i min. 2 timer, gerne længere.
Vaniljebunde:
- Forvarm ovnen til 190 grader.
- Pisk vaniljekorn og sukker sammen med æggeblommerne i en skål til en tyk hvis æggesnaps
- Bland mel og bagepulver i en lille skål og sigt det ned i æggensnapsen, vend det forsigtigt sammen.
- Pisk æggehviderne i en ren skål til de er stive, og vend dem i dejen
- Fordel dejen på en bageplade, spred dejen så jævnt ud som over hovedet muligt, og bag den i 7-8 min, til den er gylden.
- Afkøl bundene helt og udstik derefter 16 små bunde med din udstikker - Jeg har aldrig kunne få 16 hele, så jeg har måtte udstikke halve og lave til hele, hvis det gav nogen mening?
Overtræksmarcipan:
- Ælt alle indgredienserne sammen til en smidig masse, og kom den i en plasticpose til den skal bruges.
Obyning af kage:
- Pisk den iskole vaniljecreme med en håndmikser, kom den derefter i en sprøjtepose med en rund tylle.
- Sprøjt halvdelen af cremen ud på halvdelen af bundene i en mængde på str med et æg cirka.
- Læg den anden halvdel af bundene oven på, og pres let ned. Nu har du en slags "sandwich"
- Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprjtepose med en rund tylle og sprøjt nu flødeskummet oven på "sandwichen" på str med en halv tennisbold cirka.
- Rul overtræksmarcipanen ud i lidt ekstra flormelis, rul den ud så tyndt som overhovedet muligt, og stik dem ud med fx en tallerken (som er 16-17 i diameteren)
- Læg en marcipan cirkel forsigtigt hen over en af "flødeskumskuglerne" og fold den i flæser fast til bunden, skær evt overskydne marcipan fra - gentag ved alle kagerne.
- Stil kagerne i køleskabet i 1 times tid inden den trilles i kakao.
Opskriften er fra Mette Blomsterberg :))
VELBEKOMME :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar