Sider

søndag den 8. juni 2014

Othellolagkage

Det her er den bedste Othellolagkage, man kan få! Jeg har selv bagt den fire gange, og har alle gangene været ligeså imponeret over, hvor god den er. At lave othellolagkage selv er også noget sjovere end at gå ned i bageren og købe en! Jeg håber virkelig, at du vil give kagen et forsøg - den tager lang tid, men det er det hele værd!

Til ca 12-14 personer.


Vaniljeflødecreme: 
Korn af en halv vanilje stang
75 g sukker
70 g majsstivelse
4 dl sødmælk
60 g æggeblommer (ca. 3-4 stk)
3 1/2 piskefløde

1 1/2 piskefløde 


Vaniljebunde: 
Korn af en halv vaniljestang 
65 g sukker
100 g æggeblommer
100 g mel
1 tsk bagepulver
200 g æggehvider


Makronbund:
125 ren rå marcipan 
75 g flormelis 
60 g æggehvider (ca. 2 stk) 

Oertræksmarcipan:
200 g ren rå marcipan 
100 g flormelis 
ca. 50 g glukosesirup 

Chokoladeglasur:
75 g mørk chokoalde ca 56% 
ca. 150 g flormelis 
+ lidt vand 


Til opbygning og pynt:
ca. 3 dl piskefløde til opbygning 
ca. 150 g hindbærmarmelade
ca. 2 dl piskefløde til pynt 
Du kan eventuelt også bruge friske bær (f.eks. hindbær, jordbær eller blåbær) til pynt. 

Desuden:
1 lagkagering 24 cm i diameter 
1 bånd kageplast

Sådan gør du
Othellolagkagen bages i følgende rækkefælge:

1) Vaniljeflødecreme
Bland vaniljekorn, sukker og majsstivelse. Pisk det godt (cirka et minut) med 1 dl mælk - tilsæt æggeblommerne bagefter.  Kog herefter de resterende 3 dl mælk + 3 1/2 dl fløde op i en gryde med den tomme vaniljestang (den giver nemlig stadig smag!). 

Når mælkefløden koger tilsættes majsblandingen - pisk godt med et piskeris, mens det koger - husk at komme godt ned i bunden af gryden, da det ellers nemt kan brænde på! Forsæt kogningen til at cremen tykner igennem. Fjern vaniljestangen og kom straks den tykke vaniljecreme ned i en kold beholder. Læg nu husholdningsfilm direkte oven på cremen så der ikke dannes kondens. Afkøl cremen helt i et køleskab i minimum tre timer. 

2) Vanijliebunde
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker med en håndmikser/røremaskine til det bliver en tyk æggesnaps. Bland herefter mel og bagepulver i en skål og sigt det så ned i æggesnapsen. 

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen - stop når dejen er ensartet. 
Tegn 2 cirkler på to stykker bagepapir - brug lagkageringen til at tegne efter. Fordel dejen ud på de to cirkler og smør dejen jævnt ud. Når dejen er fordelt lige bages bundene ved 190 grader i cirka 10 minutter, til de er let gyldne og giver efter ved et let tryk. Lad bundene afkøle. 

3) Makronbund
Smuldr marcipanen ned i en skål, tilsæt flormelis og pisk det sammen med en lillebitte smule af æggehviderne. Vær forsigtig med æggehviderne og tilsæt kun lidt af gangen for at undgå klumper.

Kom herefter makronmassen i en engangssprøjtepose og klip et hul. Smør lagkageringen med bagespray eller en smagsneutral madolie og sæt den på bagepapir på en bageplade. Sprøjt makronmassen jævnt ud i hele ringen. Bag bunden i en 180 grader varm ovn i cirka 15 minutter til bunden er gylden. Lad bunden afkøle helt inden du fjerner lagkageringen. 

4) Overtræksmarcipan
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse - det vil være en fordel, hvis du har en røremaskine til denne del. Opbevar overtræksmarcipanen i en lukket plasticpose (ved stuetemperatur) indtil kagen skal opbygges. 

5) Før du samler kagen
Pisk den kolde vaniljecreme glat med et piskeris. Pisk herefter de resterende 1 1/2 dl. fløde til flødeskum og vend det forsigtigt sammen med den piskede vaniljecreme til en flødecreme. 

6) Opbygning
Rengør lagkageringen og placér den på det fad, som kagen skal serveres på - placér kageplast  i kanten af ringen. Læg herefter den afkølede makronbund i og pisk 3 dl. fløde til flødeskum - put dette i en engangsprøjtepose med eller uden tylle. Sprøjt flødeskummen ud i kanten af ringen således, at der dannes en tynd væg

Fordel herefter marmeladen ud på makronbunden og kom vaniljeflødecremen i en ny engangsprøjteposte (med eller uden tylle), og fordel den forsigtigt ovenpå marmeladen. Læg herefter den første vaniljebund på - pres den let ned. Gentag dette med næste lag af afslut igen med en vaniljebund (husk også at presse denne let ned).

Othellolagkagen stilles herefter i køleskabet til den er kold og har sat sig - gerne til næste dag. Når kagen skal servers skal følgende klargøres:

  • Befri kagen for ring og plast.
  • Rul overtræksmarcipanen ud til et langt bånd - husk at hælde flormelis ud på køkkenbordet så den ikke sætter sig fast. Båndet skal være cirka to centimeter højere end kagen (så tag mål med en lineal). Sørg for, at marcipanen hele tiden er i bevægelse, mens du ruller den ud (ellers sætter den sig fast!). 
  • Rul forsigtigt båndet sammen og rul det rundt om kagen.
Chokoladeglasur
Hak chokoladen groft og smelt det over et vandbad. Rør samtidigt flormelis og en anelse vand (meget lidt vand, til konsistensen er rigtig) sammen i en skål. Kom herefter den smeltede chokolade i rør - tilsæt eventuelt lidt ekstra vand for at få den helt rigtige konsistens. Smør glasuren ud på kagen. 

Pisk slutteligt 2 dl. piskefløde til flødeskum og put det i en engangssprøjtepose (valgfri tylle) og sprøjt flødeskummen på - pas på med at lave for store rosetter. 

Håber du kunne bruge opskriften! Hvis du kunne tænke dig at se en video om hvordan man laver lækre sager, kan du tjekke min Youtube kanal den hedder: Magnolias Lækkerier 
Der er en video om hvordan man laver præcis denne lækre lagkage!

Held og lykke ;) 

(Opskrift fra Mette Blomsterberg) 








Velbekomme! :)






4 kommentarer:

  1. Det må være en fejl at der skal 2 gange æggevider i bundene :) Men lækker opskrift, den blev en succes :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja hovsa haha - Ja den er simpelthen så lækker :)

      Slet
  2. Jeg synes ikke, at der står noget om syltetøj i Mettes opskrift?
    Hvilken opskrift har du set?

    SvarSlet
    Svar
    1. Mmh det forstår jeg ikke, det er godt nok hendes opskrift.. :)

      Slet