Sider

torsdag den 12. juni 2014

Cheesecake-brownie med hindbær 

Det her er en af mine yndlingskager! Den er simpelthen så god! Den er så flot bare at kigge på, og den smager mindst 10 gange så godt! Jeg har lavet den SÅ mange gange. Stykkerne i kagen skal bestemt ikke være for store, da den ligger ret tungt i maven (selvfølgelig på den gode måde!) Du bliver nødt til at prøve denne super lækre kage! Den tager ikke så lang tid at lave igen. Så lad os komme igang! 

Til ca. 10-12 personer

Bronwnie:
200 g groft hakket mørk chokolade 
200 g usaltet smør 
250 g flormelis
3 æg
100 g mel 

Cheesecakefyld:
400 g flødeost 
150 g flormelis
1/2 tsk vaniljeektrakt 
2 æg

Hinbærfyld/hindbærmouse:
3 dl piskefløde
100 g flormelis 
150 g hindbær (Eller blåbær måske endda jordbær? Det er helt op til dig - både friske og frosne kan bruges) 


Sådan gør du: 

Browine:
Forvarm oven på 170 grader. 

Hak de 200 g chokolde groft og kom den op i en varmfast skål, og smelt den så over vandbad (lad ikke bunden af skålen ramme vandet!) Lad den nu smelte jævnt. Kom smør og sukker i en skål og pisk med en håndmikser (røremaskine kan sagtens bruges!) og pisk så til det er godt indarbejdet. Tilsæt æggene et ad gangen til alt er godt blandet, og skrab evt. kanterne fri for ublandede ingredienser efter hvert æg. Rør gradvist melet i og rør godt hver gang. Skru op for hastigheden og pisk til at dejen er helt jævn. Hæld langsomt den smeltede chokolade i  og blande det grundigt. Hæld dejen i den ønskede form, og glat dejen med en paletkniv. Browinen stilles væk (den skal ikke bage endnu)

Chessecakefyld:
Kom flødeost, sucker og vaniljeekstrakt op i en skål (eller røremaskine) og pisk på laveste hastighed. Pisk til det er jævnt blandet sammen. Tilsæt et æg ad gangen. Pisk den nu helt glat og ensartet - men pisk ikke for længe da osten godt kan skille! Dejen skal nu gerne være jævn, tyk og cremet. Smør den nu oven på browinen, og glat den med en paletkniv. Bag kagen i ca 30-40 minutter eller til den er fast at røre ved og letgylden i kanten. Midten skal stadig være bleg. Lad kagen køle af helt, dæk derefter til og sæt den på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over. 

Hindbærfyld/Hindbærmouse:
Kom fløde, sukker og hindbær op i en skål (røremaskine kan være en fordel) og pisk til den er stiv. Vend browinen ud på et skærebræt/eller køkkenbordet og vend den rigtig side opad. Smør fyldet oven på cheesecakefyldet. Pynt med friske hindbær (hvis du har valgt fx blåbær i fyldet/moussen pynt med blåbær) 

Tjek min YouTube kanal, hvor jeg også har uploadet en video af denne kage!

Der vil løbende komme opskrifter ind af alverdens lækre sager! 1000 tak og held og lykke med kagen! :) 


Skriv gerne i kommentaren hvis du har spørgsmål eller andet!!!

(Opbrindelig opskrift fra The Hummingbird Bakery)  




Velbekomme! :) 



                                           

1 kommentar:

  1. Jeg skal bage den her kage. Det ser lækkert ud.
    Bedste hilsner Farah 😙

    SvarSlet