Sider

lørdag den 5. juli 2014

Chokolade Cupcakes med chokolade frosting 

Denne her opskrift er super lækker og nem at lave! Jeg kan klart anbefale denne cupcake, der kan laves på under 40 minutter. Den er overhovedt ikke tør, eller kedelig! Den er klart det hele værd! Lad os bare komme i gang

Opskrift på Chokolade cupcakes (ca. 10-12)
100g mel
140g sukker
40g blødt smør
20g usødet kako
1.5 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1.2 dl. letmælk
1 æg
50g hakket mørk chokolade (gerne 70%, det gør dog chokoladesmagen meget intens!)

Chokolade Frosting:
300g flomelis
100g blødt smør (ikke margarine!)
0.4 dl. letmælk
50g smeltet mørk chokolade (gerne 70%, men normal chokolade kan også bruges til frosting!)

Forvarm ovnen til 170 grader ved traditionel ovn.

  • Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt i en skål med en håndmikser eller røremaskine, til alle ingredienser er blandet godt sammen.
  • Pisk herefter mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk herefter blandingen til, at en glat konsistens opnås. Den hakkede chokolade vendes herefter forsigtigt i dejen.
  • Put papirsforme i en muffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. 
  • Bag ca. 20 – 25 minutter ved 170 grader.
  • Lad cupcakesene afkøle inden frostingen smøres og/eller sprøjtes på.
  • Smelt chokoladen til chokolade frostingen og lad den køle af til stuetemperatur.
  • Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
  • Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, desto lettere/mere luftig bliver den.
Tjek gerne min YouTube kanal ud, hvor jeg viser hvordan man laver netop denne chokolade cupcake!







Velbekomme! ;)  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar