Sider

mandag den 21. juli 2014

Lakrids flødeboller med friske hindbær

- Man kan sagtens lave det til en normal flødebolle uden lakrids, den version er også super lækker! En normal flødebolle med et frisk hindbær i midten, MUMS!  Det her er nok den bedste flødebolle jeg længe har smagt! Den er super delikat, skummet er super let og luftigt, marcipan bunden er meget mere lækker en en kikse bund (synes jeg) Lad os da bare komme igang! 

Til ca. 24 mini flødeboller
Marcipcan med lakrids bunde: 
250 g ren rå marcipan 
1 spsk rålakrids pulver

  • Forvarm oven til 190 grader
  • Ælt lakridspulveret ind i marcipanen - Uden flormelis!
  • Tag så lidt flormelis ud på bordet når du skal rulle din marcipan klump ud, der er udelukkende for at den ikke skal sidde fast på bordet! Rul dejen ud til 3-4 mm tykkelse. Tag så en 4-5 cm (i diameter) udstikker og stik 24 bunde ud. 
  • Bag dem i 8 minutter afhængig af ovnen, til de er meget let gyldne, lad dem køle helt af på en bage rist. 


Skum:
70 g æggehvider
1 spsk. flormelis
125 g sukker
50 g glukosesirup 
40 g vand 
3 tsk. rålakrids pulver 

  • Hæld æggehvider og flormelis i en skål (røremaskine kan være en stor fordel! Men behøves ikke) og pisk med en håndmixer til det er fast skum. 
  • Rør sukker, glukosesirup og vand sammen i en lille gryde, og varm det op ved middel varme (4-5 stykker) Placer et sukkertermometer i gryden, og hold nøje øje med temperaturen! Når massen begynder at koge, må der ikke længere røres rundt i gryden. 
  • Tag gryden af varmen når sukkerlagen PRÆCIS har en temperatur på 118 grader! 
  • Hæld langsomt sukkerlagen ned i skålen (eller røremaskinen) og pisk ved middel hastighed. Tilsæt al sukkerlagen, og pisk videre ved middel hastighed, mens skummet køler ned. 
  • Tilsæt rå lakrids pulveret når skålen er håndvarm. 
  • Stop piskningen når massen er kold, og fyld flødebolleskummet op i en sprøjtepose med valgfri tylle fx stjerne tyl eller rund tyl. 
Fyld:
150 g friske hindbær
20 g hvid chokolade

  • Skyl hindbærrene, lad dem dryppe godt af, dup dem tørre med køkkenrulle. 
  • Smelt den hvide chokolade, og dup en lille klat hvid chokolade på ver marcipan bund, og placer et hindbær på hver bund. 
  • Lad dem stå i 2 minutter, for at chokoladen kan nå at tørkne 
  • Sprøjt flødebolleskummet ud på marcipan bundene.
  • Start med at sprøjte skum rundt på hindbærrene og fortsæt så opad, til du føler den har den rette størelse.
  • Sær flødebollerne i fryseren i min 30-40 min så overfladen bliver fast, inden den skal overtrækkes med chokolade. 
Overtræk og pynt: 
350 g god, mørk chokolade
Lidt frysetørret hindbær
Rå lakrids pulver. 

  • Smelt chokoladen.
  • Overtræk hver flødebolle, enten ved at dyppe dem direkte i en skål, eller ved at sætte dem på en bage rist, også hælde al chokoladen direkte over dem, eller en hel 3 mulighed? :) 
  • Inden chokoladen er størknet drys med lakrids pulvert og eller de frysetørret hindbær. 
  • Stil dem på køl i 15 min tid, til at chokoladen er stivnet.
Flødebollerne bør nydes indenfor 3 dage, da der er friske hindbær i! :P 

God fornøjelse! :)



Velbekomme! :P 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar