Sider

søndag den 27. juli 2014

Hindbærlagkage

- Den her lagkage er såååå god! Den er super nem at lave, og den smager så fantastisk godt! Jeg kan klart anbefale denne kage! Den er super god som fx fødselsdag. MUMS. Der er ikke så meget andet at sige...Så lad os da bare komme igang!

Til ca. 12-14  personer 

Forberedes dagen før 

Det du skal bruge: 

Mandelbunde:
100 g æggeblommer
65 g sukker
100 g hvdemel 
1 tsk bagepulver
50 g fint blendede mandler
200 g æggehvider

Hindbærfromage:
5 bl husblas
1/2 vaniljestang
50 g flormelis
200 g friske eller forsne optøede hindbær

Overtræksmarcipan/ båndet rundt om lagkagen: 
200 g ren rå marcipan 
100 g flormelis 
25 g glukosesirup 

Desuden:
1 plade god hvis chokolade (til chokolade spåner) 
Ca. 14 friske hindbær
1 spring form (ca 24 i diameter) 
Ca 3-4 dl piskefløde til rosetter 

Sådan gør du: 

Mandelbundene:
  • Pisk æggeblommer med sukker med en håndmixer (eller røremaskine) til en tyk æggesnaps. 
  • Bland mel og bagepulver i en anden skål sammen med de fint blendede mandler og sigt det ned i æggesnapsen, vend det forsigtigt sammen.
  •  Pisk i en anden skål de 200 g æggehvider stive og vend det forsigtigt ind i dejen - stop når den er ensartet. 
  • Klip et stykke bagepapir ud, som er præcis ligeså stor som din form. 
  • Fordel dejen ud i formen og glat den ud så meget du kan. Bag bunden i ovnen ved 190 grader i cirka 30 minutter. Afkøl bunden helt, inden den skæres over i to lige store bunde. 

Hindbærfromage: 

  • Læg husblassen i blød i ca. 1/2 liter vand i min. 30 minutter. 
  • Flæk vaniljestang og skrab kornene ud. Mas kornene med flormelissen, så kornene bliver skilt fra hinanden, kom flormelissen op til hindbærrene og rør. 
  • Sæt gryden over at koge (til hindbærmassen har en temperatur på ca 70 grader!) 
  • Tag hindbærmassen af blusset.
  • Vird husblassen for vand og kom den direkte op til hindbærrene - rør godt
  • Kom hindbærrene op i en ren skål. 
  • Pisk piskefløden til en let flødeskum 
  • Kom en tredjedel af piskefløden op til hindbærblandigen og pisk hurtigt, kom du hindbærmassen over i skålen med det restrende flødeskum og vend så det hele forsigtigt sammen. 
Opbygning:
  • Tag din ene mandelbund og i din form hvor du har placeret noget kageplast. Tag 2/3 af hindbærfromagen og smør ud på bunden. Tag nu din anden bund og placer oven på, pres let ned, og fordel den sidste del af hindbærfromagen ud på toppen af kagen.  
  • Kagen sættes nu på køl natten over eller alternativ i fryseren i min. 3 timer, hvorefter den befries fra plast og form og straks placeres på det fad, den skal serveres på. 
Overtræksmarcipan/båndet rundt om kagen:
  • Ælt alle indgredienserne sammen til en ensartet masse enten i hånden eller i en røremaskine. 
  • Rul marcipanen ud i ekstra flormelis til et langt bånd. Sørg for at marcipanen er under bevægelse igennem hele udrulningen. Mål evt. kagen for at vide hvor langt båndet skal rulles ud. Båndet skal være 1 cm. højere en kagen. 
  • Rul marcipanen rundt om kagen, sørg for at det er så jævnt som overhovedet muligt brug evt. en marcipan/fondant udglatter. 
  • Tag 2 fingere (enten højre eller venstre) med et mellemrum på ca.1 cm og tag med din anden hånd (venstre eller højre) din pege finger. De 2 fingre placeres på marcipanen ved toppen, tag nu din pegefinger og skub ind mellem dine 2 fingre og der vil komme en lille "bølge", fortsæt hele kagen rundt. (håber det var til at forstå, ellers skriv i kommentaren, jeg vil selvfølgelig svare så godt jeg kan!)
  • Tag din hvide chokolade og skrab med en skrab kniv chokoladespåner. Så det fylder hele midten af kagen
  • Pisk piskefløden til flødeskum og kom det i en sprøjtepose med valgfri tylle, og sprøjt 14 rossetter rundt i siden af kagen. 
  • Pynt til sidst med friske hindbær på hver roset. 

Kagen bør nydes inden for 3 dage. 

Skriv gerne en kommentar hvis du har spørgsmål eller andet! 
Tjek da også lige min youtube kanal hvor jeg ligger opskrift videoer ind af alverdens lækre sager! Jeg har en video på netop denne video! :P
Klik på link for at se netop denne lagkage video: http://youtu.be/m9lq3Fml2qo

Kagen er oprindelig fra Mette Blomsterberg :) 







Velbekomme og rigtig god fornøjelse :) 

4 kommentarer:

  1. Hvor meget flormelis skal der i? Det står der ikke noget om...

    SvarSlet
  2. Svar
    1. Det har du da helt ret i! Jeg har slet ikke set din kommentar, det beklager jeg meget! Har fået det rettet nu, der skal 50 g i! :)

      Slet
  3. Hvad er diameteren på formen? :-)

    SvarSlet