Sider

tirsdag den 21. oktober 2014

HJEMMELAVET FONDANT

Hjemmelavet fondant! Der er kun gode ting at sige om det, altså jeg synes det smager mindst 10 gange så godt som det man køber + det koster slet slet ikke så meget! Hvis du ikke ved hvad fondant det er en slags modellervoks, som man kan forme, bruge til at overtrække kage, pynte kager osv. Jeg kan klart anbefale den :)

Det du skal bruge:
15 skumfiduser (normal str.)
4 spsk vand
2 spsk neutral olie 
Ca. 500 g flormelis

Sådan gør du:
  • Klip skumfidserne i mindre stykker 
  • Smelt dem i en mikrobølgeovn eller over vandbad sammen med vandet og olien - til der ikker er nogen klumper
  • Rør flormelissen i og rør med en ske i skålen, når du ikke kan røre mere med skeen, tager du det ud på bordet med resten af flormelissen
  • Ælt det hele sammen til en smidig masse
  • Opbevar fondanten i en lukket pose
  • Du kan sagtens farve fondanet - jeg vil anbefale at du bruger pastafarve :)


3 kommentarer:

  1. Hvor meget for man ud af opskriften ?? Og hvor lang tid før kan man lave den ?? :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina! Du får ihvertfald nok til at kunne dække en lagkage på 24 diameter. Da fondant primært består af sukker kan den holde sig meget længe, dog kan det være den er blevet lidt hård efter et par mdr, det eneste man skal gøre er at komme den i mikrooven i 20-30 sek, også er den så god som ny (blød igen)

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet