Sider

tirsdag den 30. december 2014

KRANSEKAGE

Det er nytårsaften imorgen, og man skal da have en kransekage ikke sandt? Hjemmelavet kransekage, uhhmm, simpelthen så lækkert. Jeg synes klart du skal lave den, det er kun nytår en gang om året :P 
God fornøjelse. 



Til ca. 15-20 personer 

Kransekagemasse:
750 g sturetempereret ren rå marcipan
225 g flormelis 
60 g æggehvider

Sprøjteglasur/royal icing:
75 g sigtet flormelis 
ca. 30 g æggehvider

Sådan gør du:

Kransekagemassen:
  • Rør marcipan og flormelis sammen med spatlen i røremaskinen (eller i hænderne)
  • Tilføj æggehviderne lidt af gangen, til massen er jævn og ensartet. 
  • Kom massen i en pose og kom den i køleskabet til næste dag - eller 1 time i køleskabet og en time i fryseren
  • Vej den kolde masse af i stykker på hver 300 g. 
  • Rul vært stykke ud i en jævn pølse på 80 cm.
  • Tryk hver pølse let ned på den halvdel, der vender mod dig selv, således der dannes en "liggende trekant"
  • Løsn alle de treakntede stænger med en spatel/paletkniv
  • Mål dem af i præcis 8,10,12,14,16 cm osv. til al kransekagemassen er brugt - slut af med en kugle på toppen.
  • Luk hvert opmålt stykke fint sammen til oprejste ringe, der sættes med en pæn afstand på en beklædt bageplade. 
  • Slut af med af trykke alle ringene plane med fx et spækbræt - dette gøres for at sikre ringenes overflade bliver plane og at kransekagen bliver så lige som overhovedet muligt
  • Bag kransekage ringene i ca 8-10 min - til de er let gyldne. 
  • Tag dem ud og køl dem HELT af inden opbygning. 

Sprøjteglasur/royal icing :
  • Kom sigtet flormelis og lidt af æggehviderne ned i en ren skål og pisk med en håndmisker til glasuren er kridhvid og luftig - konsistensen er rigtig når glasuren ikke flyder sammen når du stopper med at piske 
  • Kom den færdige glasur op i en engangsprøjtepose med evt en lille rund tylle du kan også bruge et kornet.
Opbygning:
  • Vælg det fad kransekagetoppen skal serveres på og placer den største ring nederes. 
  • Sprøjt de klassiske "glasurtunger" på ringen. 
  • Sæt den næststørste ring oven på og gentag med glasuren (sprøjt evt lidt glasur på ringen  nedenunder så den næste ring sidder bedre fast) 
  • Fortsæt med dette indtil den sidste ring er sat på - kuglen på toppen kan  dekoreres efter eget valg
  • Pynt evt din kransekagetop med flag, serpentiner, chokoladepynt osv.  

Bliver der noget tilbage, smager den næsten endnu bedre dagen efter - den kan fryses :')
Opskriften er fra Mette  Blomsterberg :) 


Velbekomme :))) 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar