MEDALJER
Medaljer, en god klassiker, uhhmm de samger simpelthen så godt. Den sprøde kiksebund med flødeskum vaniljecreme og marmeladen LÆKKERT!!! - jeg håber virkelig i vil prøve dem!
Mørdej :
300 g hvedemel
100 g flormelis
150g stuetemperet smør
1 æg
Vaniljecreme:
2 1/2 dl let/sød mælk
1/2 vaniljestang
35 g sukker
20 g majsstivelse
Glasur:
Ca. 150 g flormelis
lidt vand
Pynt og opbygning:
Ca. 150 g jordbær/hindbær marmelade
Ca. 4 dl fløde
Evt. frysetørret jordbær/hindbær
Evt. Friske jordbær/hindbær
Desuden:
En rund udstikker ca. 7 cm i diameter.
Sådan gør du:
Mørdejen:
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej .
- Stil den på køl i en halv time.
- Rul den kolde dej ud i en anelse mel.
- Stik 20 cirkler ud med din udstikker.
- Bag dem ved 200 grader i ca 8-10 min - eller til de er let gyldne.
Vaniljecreme:
- Kog 2 dl af mælken op i en gryde.
- Flæk vaniljesatngen på langs og skrab kornene ud.
- Mas vaniljekornen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.
- Pisk vaniljesukkeret, det resterende sukker, majsstivelse og resten af mælken
- Når mælken koger, kommes vaniljeblandingen op i.
- Pisk godt til det tykner
- Stil på køl med folie dirkete på cremen i ca 2 timer (cremen skal bruges sammen dag eller næste)
Opbygning:
- Pisk fløden til flødeskum og kom den i en engangsprøjtepose med en stjernetylle, og sprøjt en kant rundt på 10 af bundene.
- Fyld ca. 1 tsk fuld jordbær/hindbær marmelade i midten.
- Pisk den iskolde vaniljecreme til den er ensartet, kom den i en engangsprøjtepose og sprøjt det oven på marmeladen så "hullet" bliver fyldt.
- Kom glasur på de resterende topppe og pynt evt med friske bær eller frysetørret bær.
- Afslut nu med at komme toppen på bunden og så du færdig!
Opbevarese på køl, de kan ca. holde sig 2 max 3 dage.
Opskriften er fra Mette Blomsterberg :)
Velbekomme! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar