Sider

lørdag den 27. december 2014

MEDALJER 

Medaljer, en god klassiker, uhhmm de samger simpelthen så godt. Den sprøde kiksebund med flødeskum vaniljecreme og marmeladen LÆKKERT!!! -  jeg håber virkelig i vil prøve dem! 



Ca. 10 stk 

Mørdej :
300 g hvedemel 
100 g flormelis 
150g stuetemperet smør
1 æg 

Vaniljecreme:
2 1/2 dl let/sød mælk
1/2 vaniljestang
35 g sukker
20 g majsstivelse
40 g æggeblommer (svare ca til 2-3 stk) 

Glasur:
Ca. 150 g flormelis
lidt vand

Pynt og opbygning:
Ca. 150 g jordbær/hindbær marmelade
Ca. 4 dl fløde
Evt. frysetørret jordbær/hindbær 
Evt. Friske jordbær/hindbær

Desuden:
En rund udstikker ca. 7 cm i diameter. 

Sådan gør du:

Mørdejen:
  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej . 
  • Stil den på køl i en halv time. 
  • Rul den kolde dej ud i en anelse mel. 
  • Stik 20 cirkler ud med din udstikker. 
  • Bag dem ved 200 grader i ca 8-10 min - eller til de er let gyldne. 
Vaniljecreme:
  • Kog 2 dl af mælken op i en gryde. 
  • Flæk vaniljesatngen på langs og skrab kornene ud. 
  • Mas vaniljekornen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad. 
  • Pisk vaniljesukkeret, det resterende sukker, majsstivelse og resten af mælken 
  • Når mælken koger, kommes vaniljeblandingen op i.
  • Pisk godt til det tykner 
  • Stil på køl med folie dirkete på cremen i ca 2 timer (cremen skal bruges sammen dag eller næste)
Opbygning:
  • Pisk fløden til flødeskum og kom den i en engangsprøjtepose med en stjernetylle, og sprøjt en kant rundt på 10 af bundene. 
  • Fyld ca. 1 tsk fuld jordbær/hindbær marmelade i midten. 
  • Pisk den iskolde vaniljecreme til den er ensartet, kom den i en engangsprøjtepose og sprøjt det oven på marmeladen så "hullet" bliver fyldt. 
  • Kom glasur på de resterende topppe og pynt evt med friske bær eller frysetørret bær. 
  • Afslut nu med at komme toppen på bunden og så du færdig!
Opbevarese på køl, de kan ca. holde sig 2 max 3 dage. 
Opskriften er fra Mette Blomsterberg :)


Velbekomme! :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar